Karin Ă€r född och uppvuxen pĂ„ Öland – nĂ€ra havet och ett artrikt landskap vilket idag avspeglas i hennes genuina kĂ€rlek till naturen. Utbildad landskapsingenjör pĂ„ SLU, Alnarp Ă€r hon sedan 16 Ă„r teknisk sĂ€ljare för vĂ„ra landskap- och vattenprodukter. Att utvecklas och följa branschens trender och intresse Ă€r viktiga ingredienser. Förra Ă„ret förkovrade sig Karin ytterligare  och gick en kurs inom dagvatten pĂ„ LuleĂ„ Tekniska Universitet och har nu ytterligare kunskap om reningstekniker och flödesberĂ€kningar.

Vad gjorde att du började pÄ Veg Tech?
Det var faktiskt slumpen. Jag var i slutet av ett vikariat pĂ„ VĂ€xjö kommun dĂ„ detta jobb dök upp. NĂ€r jag lĂ€ste pĂ„ Alnarp sĂ„ var Veg Tech dĂ€r och förelĂ€ste om gröna lösningar, sĂ„ jag visste vĂ€l om företaget. Det som lockade att börja pĂ„ Veg Tech dĂ„ var den kreativa miljön, en öppen attityd med mycket produktutveckling. 

Vad Àr det bÀsta med att jobba pÄ Veg Tech?
Jag gillar blandningen med att trĂ€ffa vĂ„ra trevliga kunder och att klura ut riktigt  bra lösningar. Sen Ă€r det vĂ€ldigt kul att se projekt vĂ€xa fram frĂ„n start till mĂ„l.  Jag brukar sĂ€ga att jag Ă€r en teoretisk-praktiker som dĂ„ Ă€ven innefattar att jag gillar att klafsa runt med gummistövlar i dammar och vĂ„tmarker.

NÄgot jag lÀrt mig
Oj, massor! Jag utger mig inte för att vara expert men jag har en oerhörd bred kunskap och erfarenhet som vÄra kunder har stor nytta av. Det bor en liten pedagog i mig sÄ jag vill gÀrna dela med mig för att ge den bÀsta lösningen till ett lyckat projekt.
Annat jag lÀrt mig Àr att vara flexibel dÄ projekten vÀxlar och Àr av helt olika slag. Ena dagen handlar det om ett litet avloppsverk Kalmar och andra dagen Àr det Àngsetablering i en hÄrt trafikerad rondell i Jönköping. Kunskapsbanken byggs pÄ varje dag.

Fem snabba:
Smörblomma eller ”kabbleka”
”Superstark” eller supersnabb
Maj eller ”september”
”Katt” eller hund
”Baka” eller Laga mat

Tack för att vi fick möta dig!