Foajén I Malmö

Åtta månader efter plantering möts vi av den här fantastiska takträdgården. Den är välplanerad och har en fin kombination av materialval. Vi möts av färgrika blommor och växter som odlats av Veg Tech i Småland. Här blandas örter från den svenska floran med vackra skira prydnadsgräs. Det går en promenadslinga i trä på takytan där flera olika sittplatser är placerade. Takträdgården är välbesökt och är en skön oas för de som arbetar här.

Foajén är en nybyggd kontorsbyggnad mitt i centrala Malmö, ett stenkast från centralstationen i det nya området Södra Nyhamnen som är under uppbyggnad. I höstas monterade Veg Tech uppbyggnaden för växtbäddarna med dränering och vattenhållande lager och planterade ett stort antal örtplugg och andra växter under hösten 2019. Högst upp finns även ett sedumtak som kombinerats med solceller.


Fastighetsbolag: Jernhusen
Arkitekt: Fojab

http://foajen.se/

Veg Tech monterar sedumtak och utför entreprenadtjänster »