…som blev vinnare av Sweden Green Building Awards 2015 med två utmärkelse, MAX IV utsågs till bästa GreenBuilding-projekt samt bästa BREEAM-projekt.
Veg Tech har monterat 23 800m² sedumtak på byggnaden mellan åren 2012-2014.

Sedumtak MAX IV
Ett år efter monteringen av sedumtaket

MAX IV är en forskningsanläggning i Lund dit man räknar att forskare från hela världen kommer att besöka labbet för vetenskaplig forskning för att göra det osynliga synligt. MAX IV kommer att invigas i juni 2016.

Utmärkelsen Sweden Green Building Award har tagits fram av Sweden Green Building Council med syftet att belöna de bästa projekt som certifierats under det gångna året och samtidigt premiera de personer och organisationer som arbetar med hållbart byggande i Sverige.

Läs mer om MAX IV »
Läs mer om sedumtak »

Sedumtak